Близо 350 сигнала са постъпили в приеманата на пловдивския обществен посредник.

...
Близо 350 сигнала са постъпили в приеманата на пловдивския обществен посредник.
Коментари Харесай

Ето от какво пловдивчани се жалват най-много

Близо 350 сигнала са постъпили в приеманата на пловдивския публичен медиатор. Plovdiv24.bg беседва с омбудсмана на града Борислав Стаматов, който заключи в задатък пловдивската 2018-та година, въпреки че формалният отчет на институцията би трябвало да излезе към края на януари.

18 са разделите, по които омбудсманът и неголемият му екип събират недоволства, най-вече и най-шарени, обаче, са тези в раздел " Други ", където хората се жалват безусловно по всеки мотив и търсят всевъзможен тип подпомагане. На второ място е ресорът устройство на територията и нелегално строителство, следват превоз и сигурност на придвижването, обществена политика и административно обслужване, екологични проблеми и етажна благосъстоятелност. Най-важните сигнали пък са свързани с гражданската интензивност като цяло - т.е. група от хора подхващат дейности по отношение на недоволства, изясни Стаматов. 

В тази връзка квартал " Прослав " се явява индикативен образец. " Там има гражданско съдружие, което през годината периодично сигнализира за всичко, обвързвано с квартала в най-различни посоки - инфраструктура, пътища, детската градина, бъдещето на учебното заведение, пасарелката, разясни публичният медиатор. 

Работници от Индустриалната зона в " Тракия " също са се обединили с обща идея - положението на пътищата в зоната, които са в доста неприятно положение, липсват тротоари, маркировка, канализация...

" Това е голям парк на голяма територия, зоната е разграфена сред компании, разрастващи най-различни действия. Фирмите са и притежатели на пътищата там, а не Общината ", описа омбудсманът. " Обърнали сме към инспекцията на труда, само че там няма по какъв начин да вземат отношение, сега чакаме мнението на КАТ,  да даде наставление на компаниите за повишение на сигурността и възстановяване на типа им. "  

Иначе не липсват и странни случаи - по този начин да вземем за пример пенсионер се оплакал за липса на агнешко месо в менюто на обществена столова, в следствие пък се оказало, че всъщност няма право въобще да употребява услугата. Бивш преподавател, освободен от пловдивска гимназия, съумял да отиде прекомерно надалеч със сигналите и жалбите си в опит да бъде върнат на работа. " Той подава прекомерно постоянно сигнали и то до органи, които не са способени по случая му, в това число до премиера, до ръководителя на Народно събрание, до митрополията. Последният сигнал е до съветската общност, до съветски медии, даже до ректора до един от съветските институти, тъй като е приключил в Русия ", разказа обстановката Стаматов.

Интересен проблем се явява паркирането на коли с инвалидни стикери в зоната на летище " Пловдив ", както и недоволството против скейтбордистите, употребяващи площад " Съединение " за своите изяви. 

" Гражданин се оплака от тяхното наличие. В момента всички региони интензивно търсят място, където младежите да могат да спортуват. Те имат план и даже някакво финансиране по европрограма и в случай че им бъде препоръчано подходящо  решение, биха могли да изградят хубаво място за упражняване на този спорт. "

Какво ще регистрира Борислав Стаматов - вижте в изявлението му за Plovdiv24.bg. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР